گزارش‌گران بدون مرز در تاریخ ۱۶ آوریل ۲۰۱۵ طی نامه‌ای به نماینده دائمی لیتوانی در سازمان ملل متحد که ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، و بان‌کی مون دبیر اول سازمان ملل متحد، از شورای امنیت درخواست کرده است که بررسی جنایت جنگی علیه روزنامه‌نگاران در سوریه و عراق، را به دادگاه جزایی بین‌المللی ارجاع دهد.

به گزارش تارنمای گزارش‌گران بدون مرز، در این نامه با شرح جزییات جنایت انجام شده علیه روزنامه‌نگاران آمده است: « از این میان، در ژوییه و سپتامبر ۲۰۱۴، گروه حکومت اسلامی، سربریدن دو روزنامه‌نگار آمریکایی جمیز فولی و اتیوان ستولیف را صحنه پردازی و فیلم‌برداری و در اینترنت منتشر کرد. در اکتبر ۲۰۱۴ روزنا‌مه‌نگار عراقی رائد محمد ال‌عزویی از سوی همان گروه افراط‌گرا در سامرا ربوده و در اعدام خیابانی شد. گروه جبهه النصرت عامدانه فعالان رسانه‌ای به ویژه روزنامه‌نگارانی رسانه‌های دولتی را هدف حمله‌های خود قرار می‌دهد. این گروه همچنین مسوول ربودن روزنامه‌نگاران خارجی و آزارگری‌های بسیاری علیه آن‌ها است.
فراخوان گزارش‌گران بدون مرز، قطعنامه ۱۷۳۸ مصوب ۲۳ دسامبر ۲۰۰۶ شورای امنیت که بر امر حفاظت از روزنامه‌نگاران در منازعه‌های مسلحانه تأکید دارد و قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ ،را علیه مصونیت از مجازات جنایات انجام شده علیه روزنامه‌نگاران، مبنا قرار داده است.
در این نامه کریستف دو لوار دبیر اول سازمان به رئیس دوره‌ای شورای امنیت نوشته است: « برای روشن شدن جنایات دهشتناک مرتکب شده علیه روزنامه‌نگاران در مناطق جنگی و منصرف کردن طرفین درگیر در منازعه، در ارتکاب جنایت تازه، ضروری است که شورای امنیت سازمان ملل تحقیق و بررسی وضعیت در عراق و سوریه را به دادستان دادگاه جرایی بین‌المللی ارجاع دهد.» وی همچنین در این نامه تأکید کرده است که « دولت‌های عضو شورای امنیت که از تاریخ تصویب قعطنامه ۱۷۳۸ در سال ۲۰۰۶ اگر امروز همچنان بر امر حفاظت و امنیت روزنامه‌نگاران تأکید دارند، باید در تداوم آن اقدامی مشخص انجام داده و عاملان جنایت علیه روزنامه نگاران را به دست عدالت بسپارند.