گزارش‌گران بدون مرز، به مناسبت ۱۲ مارس ٢٠١٥ (۲۱ اسفند ١٣٩٣) روز جهانی مبارزه با سانسور در اینترنت، کارزار «Collateral Freedom » را با آزاد کردن ٩ سایت سانسور شده در کشورهای دشمن اینترنت آغاز می‌کند.
به گزارش تارنمای گزارش‌گران بدون مرز، متن اطلاعیه این سازمان مدافع آزادی بیان به شرح زیر است:

در ایران سایت گویا که از آغاز دهه هشتاد تا کنون در ایران مسدود است. اما از امروز کاربران ایرانی می‌توانند به این سایت با آدرس https://gn1.global.ssl.fastly.net دسترسی داشته باشند. همچون هشت سایت دیگر، گزارش‌گران بدون مرز سایت گویا را همانند‌سازی کرده و میزبانی آن‌ را بر روی ابرهای ذخیره شرکت‌های بزرگی چون آمازون و میکروسوفت و دیگر خدمات دهندگان فناوری «رایانش ابری»، قرار داده است.
کارزار #CollateralFreedom ( آزادی هم‌آیند) نه بر سرویس‌های خدمت دهنده‌ای که دولت‌های می‌توانند آن‌ها را مسدود کنند، که بر سرویس‌هایی تکیه دارد که این دولت‌ها نمی‌خواهند آنها سانسور کند.
مسدود کردن دسترسی به موسسه‌ها و غول‌های بزرگی چون آمازون یا میکروسوفت محروم کردن هزاران شرکت فناوری از خدماتی است که هر روزه در این کشورها از آن‌ها استفاده می‌شود. مسدود کردن سایت‌های آینه نیز به شکل اقتصادی و سیاسی برای کشورهای دشمن اینترنت هزینه‌ای سنگین در بر خواهد داشت. گزارش‌گران بدون مرز تلاش می‌کند، همانند‌ سایت‌های اطلاع رسانی تا ماه‌ها در دسترس بمانند.
برای دور زدن سانسور فن‌آورانه‌ی بکار گرفته شده از سوی دولت‌هایی که حقوق بشر را رعایت نمی کنند، گزارش‌گران بدون مرز ازفناوری همانند‌سازی (mirroring ) که «آینه‌ کردن» و یا همانندی ساختن از سایتی است به‏‌عنوان نسخه‏ بدل یک سایت دیگر، بهره برده است.
سایت‌هایی که در این کارزار شرکت دارند:
۱- Grani.ru مسدود شده در روسیه
۲- Fergananews.com مسدود شده در قزاقستان و در ازبکستان و ترکمنستان
۳ - The Tibet Post مسدود شده در چین
۴ - Dan Lam Bao مسدود شده در ویتنام
۵ - Mingjing News مسدود شده در چین
۶- Hablemos Press مسدود شده در کوبا
۷-Gooya News مسدود شده در ایران
۸ - Gulf Center for Human Rights, مسدود شده در امارات متحده عربی و عربستان سعودی
۹ - Bahrain Mirror مسدود شده در بحرین و عربستان سعودی
فهرست این سایت‌ها همچنین بر روی سایت کارزار #CollateralFreedom نیز منتشر شده است.
برای دسترسی به اطلاع رسانی آزاد و مستقل در همه کشورها ما همه کاربران را به شرکت در این کارزار فرا می‌خوانیم فهرست سایت‌ها و آدرس‌های دسترسی به این سایت‌ها را با استفاده از هشتگ #CollateralFreedom بر روی ایتنرنت و شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند .
سایت خبرنامه‌ی گویا
کثرت‌گرا عبارتی است که به بهترین شکل خبرنامه‌ی گویا ( گویا نیوز) را معرفی می‌کند. خبرنامه گویا سایت اطلاع رسانی گویا است، که یکی از مهمترین پرتال‌های فاسی زبان است. خبرنامه گویا تحلیل‌ها و مقاله‌های روزنامه‌نگاران، فعالان جامعه مدنی را از همه گرایش‌ها منتشر می‌کند. این رسانه همچنین مقاله‌ها و خبرهای رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی را نیز بازتاب می دهد. بخشی از صفحه اصلی این سایت به رسانه‌های بین‌المللی چون بی‌بی‌سی، رادیو فردا و یا رادیو زمانه اختصاص یافته است.
این سایت کثرت‌گرا از آغاز سال‌های دهه ٢٠٠٠ میلادی (هشتاد شمسی) در ایران مسدود شده است.
در سال ١٣٨٨گویا نیوز با انتشار عکس‌ها و خبرهای اعتراض‌های مردمی به انتخاب دوباره‌ی محمود احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری در انتخابات مخدوش خرداد ماه آن سال، نقش مهمی در اطلاع رسانی از این رویدادها ایفا کرد.
«خبرهای تحریف نشده» از ایران که سایت خبرنامه‌ی گویا بر آن تأکید دارد، مشخص کننده‌ی خط راهبردی این رسانه است. حفظ استقلالی که بی شک هزینه در بر دارد، همکاران این سایت در ایران حضور ندارند و مسولان آن در تبعید بسر می‌برند با این حال از همکاری گسترده‌ای در کشور برخوردارند.

ایران یکی از ۱۲ کشور دشمن اینترنت
مسوولان جمهوری اسلامی ایران طرح اینترنت حلال (ملی) را رها نکرده‌اند، اما به دلایلی از این میان منافع اقتصادی و با آنکه چگونگی کنترل اینترنت در ایران به جدلی جدی در راس حکومت تبدیل شده است، همچنان به توسعه اینترنت ادامه می‌دهند. بنا بر آمار رسمی انتشار یافته درسامانه مدیریت ضریب نفوذ اینترنت در کشور، وابسته به وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، ضریب نفوذ اینترنت در ایران ۴۹.۱۳ درصد است و تعداد کاربران نزدیک به ۳۷ میلیون نفر اعلام شده است. ایران یکی از کشورهای پر کاربر منطقه محسوب می‌شود. بنا بر اطلاعات رسمی منتشر شده در وب‌گاه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تنها در طی سال ۱۳۹۲ وارادت سخت‌افزار ( برای کامپیوتر و شبکه اینترنت) و گوشي تلفن همراه، از دو کشور چین بیش از دو میلیارد دلار (۲,۳۰۰,۶۳۲,۹۶۸ ) و امارات متحده عربی بیش از یک میلیارد و نیم دلار (۱,۵۹۰,۵۴۰,۶۲۵) بوده است.
اما سرکوب اطلاع رسانی آنلاین نیز همزمان ادامه دارد، تقریباً همه‌سایت‌های اطلاع رسانی مستقل مسدود هستند. در سال گذشته ده‌ها سایت دارای مجوز رسمی نیز توقیف شدند. با آنکه بیشترین فشارها بر سایت‌های اطلاع رسانی مستقل و یا نزدیک به اصلاح‌طلبان است (سایت بهار نیوز از سوی دستگاه قضایی در تاریخ ۸ اسفند امسال مسدود شد) اما رسانه‌های محافظه‌کاران نیز از این سانسور انلاین بی‌نصیب نمی‌مانند. (سایت اطلاع رسانی انتخاب در تاریخ ١٥ مهر ماه ۱۳۹۲ مسدود شد) دلایل مسدود سازی و سانسور همواره یکی است. اتهام‌هایی چون «تبلیغ علیه نظام، انتشار مطالب خلاق عفت عمومی، اقدام علیه امنتیت ملی»، و یا «توهین به مقدسات دینی.» این اتهام‌ها توجیه‌ سیاسی است، چنان‌که امروز در ایران دسترسی به سایت‌های پورنوگرافی بسیار اسان‌تر است تا سایت‌های اطلاع رسانی مستقل. بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارش‌گران بدون مرز و گاه منتشر شده در رسانه‌های ایران، از تاریخ ٢١ اسفند ١٣٩٢ تا امروز بیش از ٥٠ شهروند وب‌نگار در ایران بازداشت شده‌اند، برخی از آن‌ها در دادگاه‌های انقلاب اسلامی به محکومیت هایی از یک تا هشت سال زندان محکوم شده‌اند. این بازداشت ها عمدتا با حمایت و همکاری فعالانه دستگاه قضایی و از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده‌اند.