«نرگس محمدی» سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، در گفتگویی با برنامه «به عبارت دیگر» شبکه بی‌بی‌سی فارسی به شرح سوابق خود و فعالیت‌های کانون مدافعان حقوق بشر پرداخت. او از دوران دانشجویی به عنوان آغاز فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی‌اش یاد کرده و سپس با ذکر تاریخچه کوتاهی از تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر در سال ۱۳۸۱ به ریاست «شیرین عبادی» حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، درباره پیوستن خود به کانون و فعالیت‌های آن توضیحاتی ارائه کرد.



نرگس محمدی درباره این اقدامات گفت: «فعالیت‌های ما مشخصا فقط در زمینه حقوق بشر بود، اما با رویکردهای متفاوت. مثلا به ترویج حقوق بشر از طریق آموزش، کنفرانس‌های مطبوعاتی یا نشست‌هایی که برای گروه‌های مختلف مثل کارگران، معلمان، زنان یا گروه‌های محیط‌زیستی تدارک می‌دیدیم، به ترویج و آشنایی افکارعمومی با مفهوم حقوق بشر و اعلامیه جهانی آن کمک می‌کردیم.»



او در ادامه به گسترش فعالیت‌های کانون و تاسیس کمیته‌های مختلف از جمله برای وکالت رایگان زندانیان عقیدتی- سیاسی و نیز کمیته حمایت از خانواده‌های این زندانیان اشاره کرد. همچنین اقداماتی چون: کمپین علیه اعدام، کمیته انتخابات آزاد سالم و منصفانه، و نیز تشکیل «شورای ملی صلح ایران» با حضور ۸۲ نفر از چهره‌های تاثیرگذار ایران در حوزه‌های گوناگون. نرگس محمدی از بازجویان خود نقل می‌کند که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی تحمل این اقدام مهم را نداشتند و از همین مقطع تعطیلی کانون مدافعان حقوق بشر آغاز شده است.



سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر همچنین درباره نقض اخلاق و انسانیت در بازداشتگاه‌های امنیتی، به ذکر خاطراتی از رفتار با او به عنوان یک مادر یا هنگام بیماری در زندان پرداخت. او درباره نخستین شب بازداشت خود گفت که پس از برهنه‌کردن، ایراد اتهامات جنسی و توهین‌های شدید لفظی، در نهایت با اتهام جاسوسی مواجه شده است: «بازجو به من گفت کانون مدافعان حقوق بشر به دستور CIA (سازمان اطلاعات ایالات متحده) تشکیل شده، خانم شیرین عبادی در آمریکا هماهنگی کرده و به ایران برگشته و شما عوامل اجرای این پروژه امنیتی از سوی آمریکا هستید. و تو نهایتا به این اقرار خواهی کرد!»



در ادامه نرگس محمدی از بازجویی‌های متعدد و طولانی، تلاش جهت کسب اعتراف تلویزیونی برای اعلام «انحلال کانون مدافعان حقوق بشر» و نیز ابراز ندامت و پشیمانی از اقدامات گذشته خود گفت. همچنین تطمیع او با وعده‌های مختلف: «بازجویان به من صراحتا گفتند که اگر از کانون مدافعان حقوق بشر و خانم عبادی جدا شوی ما اجازه تاسیس نهادی را خواهیم داد که فعالیت داخلی و حتی بین‌المللی داشته باشی. اما اگر این کار را نکنی محرومیت به تو خواهیم داد. و چون نپذیرفتم، گزینه دوم را اجرا کردند.»



بخش دوم گفتگوی نرگس محمدی با برنامه به عبارت دیگر، به پیشنهادهای نهادهای امنیتی در جهت تطمیع او و همچنین موضوع «شکنجه سفید» (سلول انفرادی) اختصاص خواهد داشت.



ویدئوی کامل برنامه را از اینجا ببینید.



 



کانال تلگرامی کانون مدافعان حقوق بشر@DhrcIran